ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Τοποθεσία

Παραλία Αγίου Γεωργίου στη Χώρα Νάξου

Πλαζ Αγίου Γεωργίου

Πάνω στην άμμο, λίγα βήματα από τη θάλασσα

Τα Studios Diogenis είναι ένα όμορφο συγκρότημα που βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία στην πλαζ του Αγίου Γεωργίου στην Χώρα της Νάξου και προσφέρει μαγευτική θέα στην θάλασσα.

Η πλαζ του Αγίου Γεωργίου στην Χώρα της Νάξου την πρωτεύουσα του νησιού, είναι η πιο φημισμένη στην Νάξο. Βρίσκεται στον ομώνυμο κόλπο, εκτείνεται σε μήκος μεγαλύτερο του ενός χιλιομέτρου και έχει ρηχά νερά, γεγονός που την καθιστά ιδανική για τα παιδιά.

Έχει άριστη τουριστική υποδομή και διαθέτει όλα όσα πιθανόν να επιθυμήσετε από ένα παραθεριστικό κέντρο, όπως mini markets, ενοικιάσεις αυτοκινήτων και μηχανών, πλυντήριο ρούχων.

Διαθέτει θαλάσσια σπορ, από wind surfing (υπάρχει κέντρο εκπαίδευσης και ενοικίασης εξοπλισμού), banana έως κανό και ποδήλατα θαλάσσης.

Τα απογεύματα στον 'Αγιο Γεώργιο είναι γεμάτα απαλά χρώματα, ρομαντική ατμόσφαιρα για αξέχαστες διακοπές.

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

Παραλία : 0 μέτρα
Πάρκινγκ : 80 μέτρα
Κέντρο Χώρας Νάξου : 300 μέτρα

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΝΑΞΟΥ
ΔΙΠΛΑ ΣΤΙΣ ΕΥΚΟΛΙΕΣ

Χώρα Νάξου

Χώρα, πρωτεύουσα και λιμάνι του νησιου, είναι μια κυκλαδίτικη πόλη με σοκάκια και περάσματα. Έχει κοσμοπολίτικο "αέρα" και αποτελεί έναν από τους δημοφιλείς προορισμούς στο νησί. Πίσω από την παραλία, βρίσκεται μια μεσαιωνική πόλη (Παλαιά Χώρα) σκαρφαλωμένη στην πλαγιά ενός λόφου, στην κορυφή του οποίου βρίσκεται το Ενετικό Κάστρο. Η Παλαιά Χώρα χωρίζεται σε δύο κυρίως περιοχές, τον Μπούργο όπου ζούσαν οι Έλληνες και το Κάστρο όπου ζούσαν οι Ενετοί - Καθολικοί. Το Ενετικό Κάστρο, είναι ένα από τα λίγα κάστρα στην Ελλάδα που ακόμα και σήμερα κατοικούνται.

Επισκεφτείτε την Πορτάρα (στο νησί των Παλατιών). Πρόκειται για την γιγαντιαία είσοδο (6 μέτρα ύψος, 3,5 μέτρα πλάτος) του ναού του Απόλλωνα (530 π.χ. τύραννος Λύγδαμις). Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Ενετικό Κάστρο, την παλαιά αγορά γύρω από το Ενετικό Κάστρο, το Αρχαιολογικό Μουσείο.